Concert #876 op 6 juli 2022 door Juan Maria Pedrero

1Tiento lleno de sexto tonoJuan Cabanilles
(1644-1712)
2Medio registro de dos tiples de segundo tonoFrancisco Correa de Arauxo
(1584-1654)
3Batalha de 5. tomDiogo Da Conceiçao
ca. 1695
4Te Deum laudamusDieterich Buxtehude
a) (Praeludium)(1637-1707)
b) Te Deum laudamus (Primus Versus)
c) Pleni sunt coeli et terra (Secundus Versus - auf 2 Clavier)
d) Te Martyrum (a 2 Clav. e Ped)
e) Tu devicto (cum 3 subiectis)
BuxWV 218
5An Wasserflüssen BabylonJohann Sebastian Bach
a 2 Clav et Ped(1685-1750)
BWV 653
6Toccata, Adagio et Fuga C dur 
BWV 564
7Deuxième FantaisieJehan Alain
(1911-1940)
8Litanies 

Biografie

Juan Maria Pedrero (1974) werd geboren in Zamora, Spanje. Nadat hij in zijn geboorteplaats piano had gestudeerd, verhuisde hij naar Barcelona waar hij afstudeerde aan het Liceo Conservatorium met als docenten Josep Maria Mas Bonet (orgel) en Ramón Coll (piano). Hij volgde bij prof. Michael Radulescu een reeks Masterclasses met betrekking tot het complete orgelrepertoire van J.S. Bach en specialiseerde zich in Iberische muziek onder prof. Mas Bonet. In Frankrijk studeerde hij bij François-Henri Houbart en behaalde hij in 1999 de Premier Prix de Perfectionnement aan het Conservatorium van Orleans. Hij verkreeg een beurs van de "la Caixa" stichting en de Franse overheid die hem in staat stelden gedurende twee jaar in Parijs te studeren bij Marie-Claire Alain.

In 2000 was hij winnaar van het Concours National Inter-Conservatoires de France, gehouden te Angers. Van 2001 tot 2002 was hij organist in residence van de Sapporo Concert Hall in Japan. Sindsdien concerteert hij regelmatig in Europa, Rusland, Amerika (Canada, Ecuador, Cuba en Panama) en Azië (Japan en de Filippijnen).

Hij heeft gesoleeerd bij orkesten als het Sapporo Symfony Orchestra (het Orgelconcert van Poulenc en de Symfonie in g van Widor), bij het Pacific Music Festival, de Kosice Philharmonic en de Ciudad de Granada, met barok ensembles als Musica Aeterna Bratislava (vader en zoon Bach, Händel en Haydn) en samengewerkt met solisten als Hopkinson Smith en Maria Cristina Kiehr. Hij heeft diverse opnames gemaakt op historische orgels in Spanje en het Kern-orgel in de Sapporo Concert Hall, en voor radio en televisie. Samen met zijn zus, de musicologe Agueda Pedrero-Encabo verzorgde hij de eerste editie van "Piezas & Tocatas" van de 18e-eeuwse Spaanse organist José Elias. Ook treedt hij op als adviseur bij restauraties.

Sinds 2004 doceert hij aan het Conservatorium van Granada en in 2019 was hij medeoprichter van de International Organ Academy van Castile, op de historische orgels in Tordesillas. Hij is lid van de Royal Academy of Fine Arts van Granada en Artistiek Directeur van de International Organ Academy die jaarlijks in september gehouden wordt.