Concert #866 op 30 juni 2021 door Els Biesemans

Programma nog niet bekend

Biografie

Els Biesemans (Antwerpen, 1978) studeerde orgel, piano en kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven. De opleiding ‘Master of Music’ sloot ze af met de hoogste onderscheidingen voor orgel en piano.

Daarna studeerde ze orgel en fortepiano aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Vervolgens ontwikkelde ze zich zelfstandig verder, ondersteund door diverse meestercursussen. Ze werd onderscheiden op verschillende gerenommeerde internationale orgelwedstrijden:
1e prijs - International M.K. Ciurlionis Organ and Piano Competition Vilnius (2003)
2e prijs - 5th International Organ Competition Musashino - Tokyo (2004)
3e prijs - Concours d'orgue de la Ville de Paris (2004)
3e prjis - Prague Spring Competition (2006).

Ze maakte diverse opnames voor de radio en bracht haar eerste cd uit met Belgische en Franse symphonische orgelmuziek op het label Et'cetera.

Aan het begin van haar carrière kan ze al terugblikken op een uitgebreide concertpraktijk in zowat heel Europa en in Rusland. Haar grote virtuositeit, breed repertoire en muzikale maturiteit worden door het publiek en door critici steeds opnieuw geprezen. Sinds april 2006 is ze titularis-organiste aan de Maria-Kroenungskirche in Zürich-Witikon. In deze kerk vertolkte ze het volledige orgeloeuvre van J.S. Bach in 19 concerten.