Concert #857 op 31 juli 2019 door Jisung Kim & Rie Hiroe

Onderdeel van Groningen Orgelzomer 2019

Programma nog niet bekend

Biografie

De organist Jisung Kim studeerde in Seoul, Keulen, Parijs en Wentzille. Hij begin al op zeer jonge leeftijd met het spelen op piano en orgel. Zijn meest invloedrijke leraren waren Viktor Lukas, Gotthard Geber, Hermann J. Busch, Michel Chapuis en Naji Hakim. Hij behaalde zijn graad aan de Seoul Theological University en het Conservatorium van Keulen, met specialisaties in Kerkmuziek, orgel, pianobegeleiding, improvisatie en compositie. Het concertexamen behaalde hij in Keulen met de hoogste onderscheiding. Hij was een fellow van de gerennomeerde Duitse Bach Gesellschaft. Hij won vele prijzen in nationale en internationale orgel- en pianoconcoursen.

Sinds zijn debuutconcert in 1994 in de Philharmonie in Keulen heeft hij elk jaar meer dan vijftig concerten gegeven. Ook treedt hij op in festivals en heeft hij diverse opnames gemaakt voor radio en CD. Concertoptredens brachten hem naar vele landen van Europa, Korea, Hongkong, China, Taiwan, Japan, Australiƫ, de VS, Zuid-Amerika, Afrika, en het Midden-Oosten. Hij ontving uitstekende recensies op uitvoering van het complete orgelwerk van Bach, Couperin, Buxtehude, Mozart, Liszt, Mendelssohn, Schumann, Brahms, Franck en Messiaen. ZIjn repertoire omvat een breed spectrum van werken van componisten uit de dertiende eeuw tot hedendaagse. Hij geniet van het werken met jonge mensen en onderzocht nieuwe wegen om het orgel en haar repertoire aan kinderen te presenteren.

Hij is Professor voor Orgel en Improvisatie aan de Seoul Theological University in Korea en wordt regelmatig uitgenodigd om elders Masterclasses te geven of in een jury plaats te nemen bij orgelconcoursen.

Biografie

Roe Hiroe kreeg haar eerste pianolessen toen ze vier was. Ze studeerde verder op dit instrument en behaalde haar bachelor muziek in 1986 aan het Conservatorium van Tokio.

Ze vervolgde met studies orgel aan de Kunsthogeschool van Tokio en aan het Conservatorium van Hannover waar ze haar diploma behaalde in maart 1994. In 1995 voleindigde ze haar studies in Tokio als Master of Music. Ze keerde naar Duitsland terug en volgde er de lessen van Ludger Lohmann aan het Conservatorium van Stuttgart, studies die ze beƫindigde in maart 1998.

Rie Hiroe nam deel aan verschillende orgelwedstrijden en behaalde in de jaren '90 prijzen bij concoursen in o.a. St. Albans, Wiesbaden, Neurenberg ("Prix Pachelbel"), Odense, Spire, Leipzig, Brugge en Chartres.

Ze heeft vervolgens vele concerten gegeven zowel in Europa als in de Verenigde Staten, in Latijns-Amerika en Japan. Ze is momenteel Hoogleraar aan de Muziekhogeschool van Tokio.