Concert #850 op 19 juni 2019 door Stef Tuinstra

Programma nog niet bekend

Biografie

Stef Tuinstra studeerde orgel, piano, clavecimbel en trombone aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij behaalde Summa Cum Laude het Master-diploma voor orgel (1976), het 1e graads diploma kerkmuziek en koordirectie (1978), de Prix d'Excellence voor orgel (1979) en de koraalprijs ter gelegenheid van het Nationaal Improvisatie Concours te Bolsward (1981). In 1986 werd hij onderscheiden bij het Internationaal Clavecimbel Concours te Brugge.

Van 1974 tot 1992 was hij organist van de Jacobuskerk te Zeerijp en sindsdien van de Nieuwe Kerk te Groningen. Hij is leider van en docent namens de NoordNederlandse OrgelAcademie (NNOA) en is o.a. actief met eigen CD-produkties van het label NNOA en rond allerlei orgelpromotieaktiviteiten. Vele jaren was hij tevens koor- en orkestdirigent.

Stef Tuinstra concerteert en is masterclassdocent in verschillende Europese landen, Japan en de USA. Hij staat tevens bekend als inventief improvisator in verschillende stijlen. Zijn orgel-CD's worden gezien als baanbrekend, van hoog artistiek niveau en blijvend actueel. Op het label Document verscheen een 3-cd album met de integrale orgelwerken van Georg Böhm die wereldwijd wordt beoordeeld als een nieuwe interpretatiestandaard voor barokke Noordduitse orgelliteratuur.

Als gecertificeerd orgelbouwadviseur werkt Stef Tuinstra nauw samen met diverse protestantse kerken en stichtingen in Nederland en met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Inmiddels heeft hij al ruim 100 projecten op zijn naam staan en daarbij een gezaghebbende reputatie opgebouwd.