Concert #847 op 25 juli 2018 door Sietze de Vries

1Sinfonia uit Cantate "Wir danken dir, Gott, wir danken dir"Johann Sebastian Bach
BWV 29/1(1685-1750)
2Jesu, meine Freude 
‘Gute Nacht, ihr Wesen‘ uit koraalmotet
BWV 227
3Ricercare a 6 voci 
uit "Das Musikalisches Opfer"
BWV 1079
4Improvisatie
5Partite diverse sopra "O, Nostre Dieu, et Seigneur amiable"Anthon van der Horst
a) Le chant du pseaume (Goudimel, 1565)(1899-1965)
b) Bicinium (fugue)
c) Bicinium
d) Canon à 3 voix ‘in modo conjuncto’
e) Ricercare
f) Air
g) Dialogue (pedale solo)
h) Toccata
i) Organum
6Improvisatie

Biografie

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s, is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening improvisatie. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is samen met Stef Tuinstra organist van de Groningse Martinikerk als opvolger van Wim van Beek. In zijn functie van artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van jong talent blijkt ook uit het feit dat hij vaste begeleider is van het bekende Roder Jongenskoor, de Roden Girl Choristers en het Kampen Boys Choir. Artikelen van zijn hand over kerkmuziek, orgelbouw en improvisatie verschijnen regelmatig in diverse internationale bladen.